Emanete Sahip Çıkacağız”

 Emanete Sahip Çıkacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Yarar Kırıkkale'de yaşayacak nesillerin emaneti olan şehrimizi yaşanabilir hale getirecek projelerle, bu göreve talip olduğunu söyledi. Kırıkkale'nin 40 temel sorununa acil çözüm getir

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Murat Karadağ’ın aday adaylığı, belediye ve projeleri hakkındaki sorularını samimiyetle cevaplandıran MHP Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Yarar Kırıkkale’nin artık makûs talihinin değişme zamanın geldiğini söyledi.

“Emanete Sahip Çıkacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Yarar Kırıkkale’de yaşayacak nesillerin emaneti olan şehrimizi yaşanabilir hale getirecek projelerle, bu göreve talip olduğunu söyledi. Kırıkkale’nin 40 temel sorununa acil çözüm getirecek 40 proje hazırladıklarını belirten Yarar, projelerin uçuk değil hepsinin sağlam, yere basan ve uygulanabilir olduğunu bildirdi. Bu projelerin hayal değil gerçekte uygulanabilir ve kentin ihtiyacı olan projeler olduğunu belirten Yarar, “Emanete sahip çıkacağız” dedi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Murat Karadağ’ın sorularını cevaplandıran Serdar Yarar bu çalışmaların bugünden yarına yapılmış bir çalışma olmadığını söyledi. Akademik bir kadronun bizzat içinde yer aldığı çalışmaların bu zamana kadar hep geri kalmışlığından söz edilen ve bunu da hak etmeyen Kırıkkale’nin makûs talihinin artık değişmesi için yapıldığını anlatan Yarar, bu çalışmaların samimi duygularla ele alınarak yapıldığını ifade etti. Yarar, Kırıkkale’nin sahipsizliğine sahip çıkmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.  

Murat Karadağ: Sayın Yarar, “Emanete Sahip Çıkacağız” diyorsunuz. Emanet derken neyi kastediyorsunuz?

Serdar Yarar: Kırıkkale’de yaşayan ve söz sahibi olan insanlar büyük bir vebal altında. Çünkü bu şehir bizim değil bizden sonra gelecek olan nesillerin bize birer emanetidir. Onlara yaşanabilir ve güzel bir şehir bırakmak bizim boynumuzun borcu. Bu sebeple ayağı yere basan, gerçekleşebilir projeler hazırladık. Hedefimiz Kırıkkale’den göçü tersine çevirerek ilk beş yıl içerisinde nüfusumuzu artırmak sonraki dönemde de bu sayıyı büyük şehir düzeyine çıkarmak olacaktır. Yapacağımız çalışmalarla nüfusu düşen değil artan bir Kırıkkale hedefliyoruz.

Karadağ: Sayın Yarar aday adaylığınızı açıkladığınız andan itibaren yaptığınız saha çalışmaları sonucunda elde ettiğiniz veriler ışığında Kırıkkale’nin 40 temel sorununa karşı 40 proje çalışması yaptığınızı belirttiniz. Bu projelerin bir kısmını zaman zaman kamuoyu ile paylaştınız. Bugün ise Sayın Belediye Başkanının uygulamaya koyduğu projelerin bir kısmının sizin açıkladığınız projelerle benzerlik gösterdiğine şahit olmaktayız. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Serdar Yarar: Bu sorunuzu üç aşamada değerlendirmekte fayda görüyorum.

Bunlardan Birincisi; yaptığımız geziler ve istişareler sonucunda tespit ettiğimiz sorunların ne kadar yerinde ve gerekli olduğunu belirtebiliriz. Tespitlerimizin doğruluğunu Sayın Belediye Başkanı da tescil etmiş bulunmaktadır. Bu durum Belediye Başkanının yönettiği şehirden kopuk olduğu mahallelerimizin sorunlarını bilmediği yönündeki tespitlerimizin de doğruluğunu ortaya çıkarmıştır. Eğer böyle olmasaydı 9 buçuk yıldır yönettiğini zannettiği şehrin sorunlarını çoktan tespit etmiş ve çözmek içinde çaba sarf ediyor olurdu.

İkincisi ise; Biz Kırıkkale’de doğup büyüyen, enerjisini, birikimini ve yatırımlarını bu şehre yapan insanlarız. Biz Kırıkkale sevdalısıyız. Bizim tespitlerimiz neticesinde de olsa Sayın Belediye Başkanının Kırıkkale’ye bir şeyler yapmaya çalışması bizleri rahatsız etmediği gibi bilakis mutlu eder. Çünkü yapılan her şey Kırıkkale’miz içindir.

Üçüncüsü ise; Şehri yöneten zihniyetin genel özelliğiyle ilgilidir. Bu zihniyet fikir ve proje aşırmayı iyi bilen bir zihniyettir. Üretmeyi bilmezler, fakat başkalarının fikirlerini ve projelerini aşırıp, sanki kendilerinin bir fikriymiş gibi göstermeyi çok iyi becerirler. Örneğin Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in 1997 yılında açıkladığı “2023’te Lider Ülke Türkiye” Projesini, iktidar partisinin sanki ilk defa kendileri tespit etmiş gibi, 2023 vizyonu adıyla kamuoyuna duyurduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bir diğeri ise son yapılan genel seçimler sırasında kamuoyunda paylaştığımız “Hilal Kart” projesinin de o günkü seçimler sırasında yaptıkları çok ağır eleştirilere rağmen, bugün büyük bir iş yapmışlarcasına uyguladıklarını görmekteyiz. Sayın Korkmaz da aynı zihniyetin bir parçası olarak, bizim kamuoyu ile paylaştığımız tespit ve projelerimizi sanki kendi düşüncesiymiş gibi uygulamaya çalışmaktadır. Ama şunu da üzülerek Sayın Belediye Başkanına belirtmek isterim. Bizden esinlenerek yaptığını sandığın ve adına proje dediğin çalışmalar bizim projelerimizin derinliğinin yanında ancak yollara yaptığın ve adına asfaltlama dediğin yamalara benzemektedir.

Karadağ: Sayın Yarar bu projeleri hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Serdar Yarar: Öncelikli olarak hayali projeler yapmıyoruz. Biz “İlim Çin’de de olsa arayıp bulunuz” buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu sebeple öncelikle projelerimizin gerçekleşme oranlarını, maddi kaynaklarını nasıl karşılayacağımızı aylardır, hatta yıllardır planlıyoruz. Ayrıca Kırıkkale’nin aylardır sokak sokak, cadde cadde sorunlarını araştırıyoruz. Konusunda uzman arkadaşlarımız ve biz vatandaşlarımızdan sorunları dinliyoruz. Yani Kırıkkale’nin santim santim sorun haritasını çıkardık. Kafamıza göre proje hazırlamıyoruz. Hayali projeler yapmıyoruz. Gerçekten sorunları çözecek ve geleceğe ışık tutacak çalışmalar yapıyoruz. Bugün hangi mahallenin ne sorunu varsa o mahallede yaşayan kadar bilgi ve birikime sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Karadağ: Sayın Yarar 40 haftada, 40 proje çalışmalarınız ne durumda?

Serdar Yarar: Biz aday adaylığımızı açıkladığımızda seçime 40 hafta vardı. Bizde bundan yola çıktık. Ancak aday belirleme çalışmaları konusunda partimiz birbirinden kıymetli dava arkadaşlarımız aday adayı olunca ve bu sayıda yüksek olunca haklı olarak ince eleyip sık dokuyorlar. Bu sebeple 40 hafta meselesinde daralma oldu. Bizde proje çalışmalarımızı tamamladık ve genel merkezimize sunduk. Hatta bunu kitap haline getirip tüm yöneticilerimize hediye ettik. Büyük takdir topladı.

Karadağ: Yani proje kitabı mı yazdınız?

Serdar Yarar: Evet Kırıkkale için proje kitabı yazdık. Evet, sorunlar o kadar fazla ki bize kitap yazdırdı. Ancak Allah bize belediye başkanlığını nasip ederse bugün proje kitabı yazan bizler Allah’ın izniyle destan yazacağız.

Karadağ: 40 Projeden söz ediyorsunuz. Bu çok değil mi? Buradan Kırıkkale’ye yıllardır hiçbir şey yapılmamış, sorunlar çok büyük manası çıkarabilir miyiz?

Serdar Yarar: Elbette. Ancak bizim proje sayımız 40’tan fazla. Bu 40 proje ana sorunların çözümü. Küçük ve lokal çalışmalarla bu sayı yüzü buluyor. Bir de çılgın projemiz var. Allah’ın izniyle Kırıkkale bize 41 kere maşallah diyecek. Bir de buradan vurgulamak gerekir. Kırıkkale mevcut iktidara üç dönemdir en az üç milletvekili veriyor. İki dönemdir belediye başkanı veriyor. Kırıkkale iktidar açısından üzerine düşeni yapıyor. Peki, Kırıkkale karşılığını alabiliyor mu? Kesinlikle hayır. Bugün Devletin TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Kırıkkale en çok nüfus kaybeden illerin başında geliyor. Şimdi sormak gerekmez mi ey seçilmişler, madem Kırıkkale’ye hizmet elinizde neden nüfusumuz düşüyor? Bugün Kırıkkale’nin acilen çözülmesi gereken bu kadar derdi olmazdı.

Karadağ: Peki Sayın Yarar Çılgın Projeden söz ediyorsunuz. Bize bundan söz edebilirmisiniz?

Serdar Yarar: Hayır edemem. O aday olduğumuz zaman Kırıkkale halkıyla paylaşacağımız çok önemli bir çalışma. Ancak sizlere yine Kırıkkale’miz için olmazsa olmaz projelerimizden bir kaçını söylemek isterim.

Karadağ: Nedir Bunlar?

Serdar Yarar: Tabi isterseniz bunları başlıklar halinde sunmak isterim.

Bahçelievler Köprülü Kavşak Alt Geçit Projesi

Bugün Kırıkkale’yi ikiye bölen ve mahalleler arasında iletişimi kopartan TCDD’ye ait demiryolu hattı, özellikle Yuva, Bahçelievler, Selim Özer, Karşıyaka ve Ahili Mahallerini hem şehirden uzaklaştırıyor hem de şehir merkeziyle irtibatını koparıyor. Ulaşım hem tehlike arz ediyor hem de trafik sıkışıklığına sebep oluyor. Burada yapacağımız köprülü alt geçit ve kavşakla bu mahallerimizin sorununa kökten çözüm getireceğiz.

Etiler Köprülü Kavşak Alt Geçit Projesi

Yine Samsun Yolu olarak tabir ettiğimiz karayolu üzerinde bulunan başta Gürler olmak üzere şehir merkezini Etiler, Sanayi Mahallesi ve Karacalı Köyün bağlayan Perşembe pazarından başlayan bölüme köprülü kavşak inşa edeceğiz. Artık o bölgede trafik kazalarından dolayı insanımız gözyaşı dökmeyecek.

Kendi Fabrikamızı Kuracağız (Bordür, parke, büz fabrikası projesi)

Bugün yaptığımız araştırmalarda belediyemiz için en önemli giderlerden bir tanesi bordür ve kaldırım taşlarıdır. Kırıkkale Belediyesi’nin bordür, parke, büz fabrikasını faaliyete geçirecek ve daha ucuz imalat yaparak hem istihdam sağlayacağız hem de ucuz parke ve kaldırımımızı kendimiz üreteceğiz. Aynı zamanda bu imkânı olmayan belediyelere de piyasadan daha ucuz satarak belediye gelirlerini artıracağız.

Çoruh Özü Deresi Islah ve Sosyal Alan Projesi

Kırıkkale’nin tam ortasında geçen Çoruh Özü deresini ıslah edeceğiz. Başpınar Kapalı Spor Salonu’ndan itibaren Yuva ve Bahçelievler Mahallelerinden geçerek Kaletepe’ye kadar olan 5 km’lik derenin ilk önce temizliğinin yapılması ve ardından etrafının yeşil alan, koşu parkurları, mesire- piknik alanları ve alış-veriş yapılabilecek sosyal alan merkezleri oluşturulması suretiyle düzenlenmesi planlanmaktadır. Projemiz şehrimizin kimliği ve prestiji açısından, hemşerilerimizin sosyal yaşamı için yeni alan oluşturulması, Kırıkkale tarihinin yeniden canlanması ve etrafındaki alışveriş merkezleri ile de istihdam sağlaması açısından önem arz eden bir projemizdir.

Başkanımız Mahallemizde Projesi

Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi de “Başkanımız Mahallemizde” projesidir. Osmanlı İmparatorluğunun devlet geleneğinden bir tanesi de halkla iç içe olan devlet yöneticileridir. Özellikle camilerde yapılan sohbetlerde şehrin sıkıntılarına yerinden çözüm getiriliyordu. Ceddimizin bu geleneğini sürdüreceğiz. Biz vatandaşımızın ayağına gideceğiz.

Bu proje kapsamında hemşerilerimizle sürekli iç içe olmak, onların sorunlarını yerinde tespit etmek ve birinci ağızdan araya aracılar koymadan hemşerilerimizin sıkıntılarını gidermek amaçlanmaktadır. Böylece hemşerilerimizin belediyeye ve başkana olan güveni artacak, sorunların çözümü kolaylaşacaktır. Her konuda vatandaşın görüşü alınarak vatandaşlarımızın sorunların çözümünde etkin rol alması sağlanacaktır.

Huzurevi Projesi

Yaşlı ve bakıma muhtaç hemşerimizin konaklayabileceği ve belediyenin şefkat elinin uzandığı, kimsesizlerini unutmadığı bir projedir. Şehrimizin batıya doğru devamlı gelişmesi, güzelleşmesine karşın doğusunun da sosyal yaşam merkezi haline gelmesi için bu projemizi şehrimizin doğusunda bir alana yapmayı planlamaktayız. Yaşlı bakımı, yardımcı hizmet, sağlık ve idari olmak üzere çalışacak personel istihdam edilmesiyle de işsizliğin çözümü noktasında önem arz etmektedir.

Yaya Üst Geçitleri Projesi

Şehrimizin batı girişinden başlayan ve doğuya doğru yeni bir bulvar ve ticari merkez haline gelen Eski Samsun Yolu şehrimizi 2 ana bölgeye ayıran bir yol özelliği taşımaktadır.

Bu kapsamda;

1) Otogar karşısı

2) Bölge Trafik karşısı

3) Nokta Mevki

4) Sanayi Işıklar mevkii

5) Başpınar Işıklar (İtfaiye Müdürlüğü Mevkii) olmak üzere 5 adet yaya üst geçidi yapılması projemiz kapsamındadır. Üst geçitlerimizde asansör sistemi de düşünülmekte olup, böylece engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza da kolaylık sağlanması hedeflenmektedir.

Karadağ: Sayın Yarar öncelikle bizleri kırmayıp sorularımızı samimi duygularla cevaplandırdığınız için size ve ekibinize teşekkür ederiz Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dileriz.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız